2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Forradalmat sürgetnek a tüntetők Mianmarban

Hirdetés

Forradalmat sürgetnek a tüntetők Mianmarban

Ezrek tüntettek vasárnap több mianmari városban a katonai junta ellen, Rangunban a többségében fiatal tiltakozók „forradalmi tavaszt” sürgettek.  A vasárnapi megmozdulásokon is erőszakkal, éles lőszer alkalmazásával lépett fel a karhatalom a tüntetők ellen, hírforrások szerint legalább öt ember életét vesztette. 

A véres megtorlás ellenére, amelyben eddig több mint hétszázan haltak meg a Nobel-békedíjas Aung Szan Szjú Kjí vezette, törvényesen megválasztott polgári kormányzat elleni februári államcsíny óta, mindennaposak a tüntetések, kiterjedt polgári engedetlenségi kampány kezdődött, dolgozók ezrei sztrájkolnak és bénítanak meg teljes ágazatokat, az illegalitásba kényszerült ellenzék pedig árnyékkormányt alakított.

A délkelet-ázsiai ország legnagyobb városában, Rangunban is lecsaptak vasárnap a rendvédelmi erők a tüntetőkre – írja az MTI. 

Hirdetés

A Politikai Foglyokat Segítő Egyesület (AAPP) civil szervezet adatai szerint

legalább 759 embert öltek meg és több mint 4500 embert vettek őrizetbe a február 1-i puccs óta.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/05/02/forradalmat-surgetnek-a-tuntetok-mianmarban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Az Egyesült Államok és Csehország felkerült az orosz kormány által elfogadott, barátságtalan államokat felsoroló listára – …