2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Formálódik a nagykoalíció Romániában

Hirdetés

Formálódik a nagykoalíció Romániában

Romániában a liberálisok új irányt szabtak. A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) a legnagyobb frakcióval rendelkező Szociáldemokrata Párttal (PSD), a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek frakciójával kezd kormányalakítási tárgyalásokat egy nagykoalíció létrehozásáért – így döntött a PNL országos tanácsa.

A liberálisok vezető testülete így elvetette a másik opciót, ami az volt, hogy állítsák helyre a tavaly decemberi választások után létrehozott jobbközép koalíciót az RMDSZ-szel és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel, írta a távirati iroda.

A PNL ragaszkodik a miniszterelnöki poszthoz, a nemzeti helyreállítási terv életbe léptetéséhez, Románia pénzügyi stabilitásának megtartásához, a megkezdett bér- és nyugdíjreform folytatásához, az igazságügyi rendszer reformhoz is.

Hirdetés

A liberálisok azt is elvárják leendő koalíciós partnereiktől, hogy tartsák tiszteletben a PNL és a párt jelöltjeként államfővé […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/09/romania-kormanyalakitas-nagykoalicio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévedésből lelőtték a munkásokat, gyújtogatnak a falusiak

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak …