2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fordulat jöhet a háborúban, hamarosan elindulhat az ukrán ellentámadás

Hirdetés

Fordulat jöhet a háborúban, hamarosan elindulhat az ukrán ellentámadás

A Washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) a hétvégén írt arról, hogy orosz bloggerek szerint az ukrán hadsereg átkelt a Dnyeper folyón Herszon térségében.

Russian milbloggers have provided enough geolocated footage and textual reports to confirm that Ukrainian forces have established positions in east (left) bank #Kherson Oblast as of April 22 though not at what scale or with what intentions.

Our latest: https://t.co/YAKaIqJ5AE pic.twitter.com/g0LwdWNhnf

— ISW (@TheStudyofWar) April 23, 2023

Hirdetés

Az ISW a Dnyeper folyó keleti partján lévő területeket csak most minősíti ukrán ellenőrzés alatt állónak, mivel ez az első alkalom, hogy megbízható geolokációs képeket kapott a keleti parton lévő ukrán állásokról, valamint ez az első eset, hogy az orosz jelentések tartós ukrán jelenlétről számolnak be.

A szakértők úgy vélik, hogy ha Ukrajna tavaszi ellentámadást indít, az egyik fő cél az Oroszország és a Krím közötti szárazföldi folyosó áttörése lenne, amihez át kellene kelni a Dnyeperen Ukrajna déli részén.

Natalia Humenyuk, az ukrán déli hadseregcsoport szóvivője azt mondta, hogy a Dnyeper-deltában zajló katonai műveletek részleteit biztonsági okokból nem lehet nyilvánosságra hozni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/24/haboru-ukrajna-oroszorszag-dnyeper-ellentamadas-kijev-moszkva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …