2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Folytathatjuk majd ugyanúgy, mint eddig, ez is elhangzott Brüsszelben a korrupciós botrány kirobbanása után

Hirdetés

Folytathatjuk majd ugyanúgy, mint eddig, ez is elhangzott Brüsszelben a korrupciós botrány kirobbanása után

Az ombudsman nagyrészt pozitív hangvételű levelet küldött Metsolának, amelyben üdvözölte a Parlament megtisztítására irányuló “eltökéltségét”, és dicsérte 14 javaslatának egy részét, például egy integritási portál létrehozását az intézmény honlapján és egy szigorú türelmi időszak bevezetését, amely megtiltja a korábbi képviselőknek, hogy lobbizzanak a Parlamentben, írja a Politico.

O’Reilly kitért a Parlament egyetlen etikai testületére is, egy öt képviselőből álló tanácsadó bizottságra, amelynek feladata, hogy biztosítsa, hogy a képviselők betartsák az etikai kódexet, amely olyan területeken állapít meg integritási szabályokat, mint a pénzügyi összeférhetetlenség, az ajándékok bejelentése vagy a fizetett külföldi utazások.

A reformokat azonban, a nagyobb átláthatóságot sok EP-képviselő nem támogatja.

Gwendoline Delbos-Corfield beszélt arról, hogy a korrupciós vádak miatt börtönben ülő Eva Kaili görög szocialista képviselő helyére pályázva megkereste az S&D és a Renew képviselőcsoportokat, hogy folytassanak vitát a korrupcióellenes reformokról, ez azonban senkit sem érdekelt.

Hirdetés

A Parlament általános válasza az volt: ‘Ez csak néhány rossz alma’. A botrány el fog múlni, és folytathatjuk ugyanúgy, mint eddig”

– mondta el a képviselő.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230130-brusszel-korrupcioa-ez-is-elhangzott-europai-parlament.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

Új fejlemény a megvesztegetési botrányba keveredő Donald Trump ügyében

A volt amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampánya idején történt hallgatásipénz-kifizetések ügyében nyomozó manhattani esküdtszék nem …