2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fogalmuk sincs, mennyi halott van, katasztrófahelyzetet hirdettek Amerikában

Hirdetés

Fogalmuk sincs, mennyi halott van, katasztrófahelyzetet hirdettek Amerikában

Biden elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok mindenben támogassák a tagállami hatóságok mentési munkálatait. „Megígérem önöknek, hogy amire csak szükségük van, a szövetségi kormány megoldást fog találni arra, hogy megkapják” – jelentette ki Biden a delaware-i Wilmingtonban.

GettyImages-1237170677

Fotó: Brett Carlsen / Getty Images Hungary

„Közösen fogjuk ezt átvészelni. Ez egy olyan pillanat, amelyben nem demokraták, vagy republikánusok vagyunk. Talán túlzásnak tűnik, de így van. Mindannyian amerikaiak vagyunk” – mondta az amerikai elnök hozzátéve, hogy feleségével Jillel fog imádkozni az áldozatokért.

„Ez lehet történelmünk egyik legnagyobb tornádószerencsétlensége. Tragédia. Még most sem tudjuk pontosan, hányan vesztették életüket és milyen károk keletkeztek” – fűzte hozzá Biden.

Hirdetés

Az amerikai elnök egyben azt felelte a klímaváltozásnak a történtekben játszott szerepét firtató újságírói kérdésre, hogy megbízza a környezetvédelmi hivatalt (EPA) és az egyéb illetékes hatóságokat, járjanak utána a kérdésnek. Biden mindemellett kijelentette, hogy foglalkozni kell a tornádóriasztások kérdésével is. „Biztos vagyok abban, hogy az egyik felmerülő kérdés az lesz: volt-e figyelmeztetés, illetve elég erős volt-e és figyelembe vették-e?” – mondta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/12/fogalmuk-sincs-mennyi-halott-van-katasztrofahelyzetet-hirdettek-amerikaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tanúsítványt kapnának az ukránok a kedvezményes könyvvásárláshoz az új ukrán törvénytervezet szerint

Tanúsítványt kapnának az ukránok a kedvezményes könyvvásárláshoz az új ukrán törvénytervezet szerint

Támogatta az ukrán parlament első olvasatban azt a törvénymódosítási javaslatot, amely hozzájárulna az ukrajnai könyvkiadáshoz …