2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ferenc pápa egy polgárháború sújtotta országba látogatott

Hirdetés

Ferenc pápa egy polgárháború sújtotta országba látogatott

A háborúval, mélyszegénységgel és természeti csapásokkal sújtott fiatal afrikai államban tett látogatásán az anglikán egyházat vezető Justin Welby canterburyi érsek, valamint Iain Greenshields, a skót egyház közgyűlésének úgynevezett moderátora is csatlakozott a katolikus egyházfőhöz. Közös ottlétüket emiatt „a béke ökumenikus zarándoklataként” emlegetik az egyházi vezetők.

Welby és Greenshields dél-szudáni méltóságok társaságában a főváros, Juba repülőterének kifutópályáján üdvözölte a pápát, amikor repülőgépe megérkezett a Kongói Demokratikus Köztársaságból. A pápai konvoj útvonalán a városban tízezrek fogadták ujjongva, énekelve és dobolva a 86 éves egyházfőt, aki egy kis fehér Fiatból üdvözölte a tömeget, valamint a két keresztény vezetőt.

Azt remélik, hogy a pápalátogatás segíthet megfékezni az erőszakot az országban

Ferenc pápa már évek óta tervezte, hogy Dél-Szudánba látogat, ám az utazást minden alkalommal elhalasztották az országban tomboló erőszak és a polgárháború miatt. Pápaságának egyik legfigyelemreméltóbb gesztusaként

Hirdetés

2019 áprilisában […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/03/ferenc-papa-afrika-keresztenyseg-del-szudan-polgarhaboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …