2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ferenc pápa az egyházi szexuális visszaélések áldozataival találkozott

Ferenc pápa az egyházi szexuális visszaélések áldozataival találkozott

A BBC szerint a Vatikán közleményében azt írta, hogy a találkozóra szerdán került sor. Egy idei jelentés arra a következtetésre jutott, hogy Portugáliában legalább 4815 gyermeket molesztáltak, és hogy az egyház szisztematikusan igyekezett eltitkolni a problémát.

Egy esti lisszaboni istentiszteleten a pápa azt mondta, az egyháznak meg kell hallgatnia „az áldozatok gyötrelmes kiáltását”.

Hozzátette, a botrány „alázatos és folyamatos megtisztulásra hívja” az egyházi szereplőket, és hogy a botrány miatt elterjedt harag hozzájárult a hit gyakorlásától való növekvő elszakadáshoz.

A szentszék portugáliai diplomáciai képviseletén tartott találkozón 13 visszaélés áldozata vett részt, és több mint egy órán át tartott, ahol a portugál egyház kiskorúak védelméért felelős tisztviselői is jelen voltak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/03/ferenc-papa-portugalia-molesztalas-gyermek-egyhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csámcsogva zabálják magukat tele a kamera előtt, és ezt milliók nézik – videók

Ma már beépült a köztudatba az ASMR jelenség. Ez az autonóm szenzoros meridián válasz rövidítése, …