2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ferenc pápa: a szegényeknek vissza kell adni a szólásjogot

Hirdetés

Ferenc pápa: a szegényeknek vissza kell adni a szólásjogot

Ferenc pápa a szegénység, a munkanélküliség, a társadalmi egyenlőtlenség és az azokat övező közöny terjedésére hívta fel a figyelmet, Assisiben. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott: előfordul, hogy egyeseknek a szegények látványa „zavaró és nehezen elviselhető, gyakran hallani, hogy maguk a szegények felelősek helyzetükért”.

A Szentatya azonban úgy véli: a „szegényeknek vissza kell adni a szólásjogot”, mivel igényeiket túl régóta nem veszik figyelembe.

Hirdetés

2021-11-12T105903Z 464108119 RC2YSQ9JTMN1 RTRMADP 3 POPE-POOR-AS

Fotó: Yara Nardi / Reuters

Úgy fogalmazott: „Eljött az ideje, hogy felnyissuk szemünket az egyenlőtlenséggel szemben, amelyben oly sok család él, itt az idő, hogy feltűrjük az ingujjat, és munkahely-teremtéssel visszaszolgáltassuk méltóságukat”. Hozzáfűzte: „itt az idő, hogy felháborodjunk az éhező, rabszolgasorsra kényszerített, tengeren és hajótörés közepette hányattatott, mindenfajta erőszak áldozatává váló gyerekek látványával szemben, itt az ideje, hogy vége legyen a nők elleni erőszaknak”, tudósított a távirati iroda. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/12/ferenc-papa-szegenyseg-tarsadalmi-egyenlotlenseg-assisi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amerika évente annyi műanyag hulladékot termel, mint az egész Európai Unió

A nemrégiben ismertté vált tanulmány megállapítja, hogy a világ legtöbb, évente mintegy 42 millió tonna műanyag …