2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ferenc pápa: A homoszexualitás nem bűncselekmény

Hirdetés

Ferenc pápa: A homoszexualitás nem bűncselekmény

„Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény” − mondta a szentatya az Associated Pressnek adott keddi interjújában.

Ferenc elismerte, hogy a világ egyes részein a katolikus püspökök támogatják a homoszexualitást kriminalizáló vagy az LMBTQ közösséget diszkrimináló törvényeket, és ő maga is a „bűn” terminológiájához kapcsolódva beszélt a kérdésről. Ezt a hozzáállást azonban a kulturális háttérnek tulajdonította, és azt mondta, hogy a püspököknek át kell átesniük egy olyan változáson, hogy felismerjék minden ember méltóságát.

Ezeknek a püspököknek át kell esniük egy megtérési folyamaton

− mondta, hozzátéve, hogy„ gyengédséggel kell az emberek felé fordulniuk, ahogyan Isten is  gyengédséggel fordul mindannyiunk felé”.

Hirdetés

Világszerte mintegy 67 ország vagy joghatóság bünteti az azonos neműek közös megegyezésen alapuló szexuális tevékenységét, amelyek közül 11-ben halálbüntetés is kiszabható − állítja a The Human Dignity Trust, amely ezeknek a törvényeknek a megváltoztatásáért dolgozik. Szakértők szerint még ott is, ahol a vonatkozó törvényeket nem hajtják végre, azok hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni zaklatáshoz, megbélyegzéshez és az ellenük elkövetett erőszakhoz.

Az Egyesült Államokban is érvényben vannak még kirekesztő törvények

Az USA több mint egy tucat államban még mindig érvényben vannak a szodómiaellenes törvények, annak ellenére, hogy a Legfelsőbb Bíróság 2003-as döntése alkotmányellenesnek nyilvánította őket. A melegjogi aktivisták szerint az elavult törvényeket a homoszexuálisok zaklatására használják, és az új jogszabályokra − például arra a floridai törvényre, amely megtiltja a szexuális irányultságról és nemi identitásról szóló oktatást az óvodától az általános iskola harmadik osztályáig − mutatnak rá, mint az LMBTQ-emberek marginalizálására irányuló erőfeszítések bizonyítékára.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete többször felszólított a homoszexualitást büntethetővé tevő törvények megszüntetésére, mondván, hogy ezek sértik a magánélethez való jogot,  diszkriminálnak, és megszegik az országok nemzetközi jog szerinti kötelezettségeit, hogy mindenkinek védjék az emberi jogait, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/25/homoszexualitas-torveny-ferenc-papa-bun-nuncselekmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van mivel válaszolnunk – keményen reagált Putyin a nyugati fegyverszállítmányokra

“Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern …