2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fenyegető kinézetű drónhajó bukkant fel a szevasztopoli orosz bázis szomszédságában

Hirdetés

Fenyegető kinézetű drónhajó bukkant fel a szevasztopoli orosz bázis szomszédságában

Személyzet nélküli hajót találtak a Krím-félsziget partjainál, az Omega-öbölben, a szevasztopoli orosz haditengerészeti bázis bejárata közelében. A parti sziklákon megfenekletteszközről készült, az orosz közösségi médiában terjedő fotók alapján a Naval News haditengerészeti portál szerint egy ukrán drónhajóról lehet szó, ami képes volt eljtuni ide, 270 kilométerre az ukránok ellenőrizte partokról, kijátszva az orosz parti őrséget.

A kajak méretű, radarok által nehezen detektálható járművet az oldal szerint egy elektromos motor hajtja, a jet-skikhez hasonló vízsugárhajtóművel, ami nagy gyorsaságot és manőverezhetőséget biztosít. A fedélzetén többek között kamera, infravörös vagy lézeres érzékelő, antenna, és az orrán két további érzékelő látható.

A Naval News szerint a vízi drón feltehetően robbanóeszközt rejt a testében, amivel torpedókhoz hasonlóan támadhatja meg az ellenséges hajókat: nekik szalad és felrobban. Azt azért jelezték, hogy mindez egyelőre csak feltételezés. További képek a Ukraine Weapons Tracker Twitter-csatornáján:

Hirdetés

Az OSINT pedig magyarázó szöveget is fűzött a drónhajón látható eszközökhöz:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_orosz_ukran_haboru_dronhajo_robbano_csonak_szevasztopol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lángokban állt a világ legnagyobb nagybani piaca

Lángokban állt a világ legnagyobb nagybani piaca

A tűzoltóság felszólította az embereket, hogy kerüljék el a Párizs déli elővárosában található térséget, amely …