2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Feltárták Soros György médiakorrupciós hálózatát

Hirdetés

Feltárták Soros György médiakorrupciós hálózatát

A lap szerint Soros György médiaszervezeteknek és újságírói agytrösztöknek adományoz, hogy elkerülje a „liberális aktivizmusa” miatti kritikát. A tényfeltáró írás Soros liberális propagandába való befektetéseit vizsgálja és hivatkozik a Médiakutató Központ nevű intézet új jelentésére, amely összefüggéseket tárt fel Soros György milliárdos liberális pénzember és 54 prominens médiaszereplő között.

A Soroshoz fűződő kapcsolataikról – gyakran az általa finanszírozott szervezetek igazgatótanácsaiban ülők – a legjelentősebb médiaszereplők közé tartozik:

 Soros nemcsak azért finanszírozza a médiát, hogy előmozdítsa radikális baloldali programját, de finanszírozása azzal is jár, hogy megvédi a kritikáktól a cikk szerint, amely külön kiemeli, hogy a Soros-kritikusokkal szembeni hamis antiszemitizmus vádja a leggyakoribb támadási irány a Soros által finanszírozott médiumok és újságírók körében. Médiaügynöksége ennek eredményeként vizsgálatot indítson ellenük.Ez aSoros-kritika antiszemita narratíva természetesen átterjedt más baloldali kiadványokra, például az Associated Pressre, a Washington Postra, a New York Timesra és látszólag mindenhol máshol. Annyira képtelen ez a vád, hogy az egyik kiadvány, a Moment Magazine antiszemitizmussal vádolta meg Benjámin Netanjahu izraeli zsidó miniszterelnököt, amiért bírálni merte Sorost – írja a Tűzfalcsoport.

Soros túlhajszolta médiabirodalmát a Trump-korszakban, és az MRC más kutatásai szerint Soros 2016 és 2020 között legalább 131 millió (47 milliár forint) dollárt fordított legalább 253 újságíró és aktivista médiacsoport befolyásolására a szélsőbaloldali nézetek előmozdítására. abortusz, gazdaság, rendőrség, környezetvédelem, LMBTQ-ideológia és Amerika-ellenesség. Az általános stratégia arra vonatkozóan, amikor ezek a csatornák Soros gaztetteiről számolnak be, az, hogy a vádakat „összeesküvés-elméletekként” fogalmazzák meg baljós indítékokkal rendelkező emberektől (hasonlóan ahhoz, ahogy a média a demokraták vétkeire vagy kudarcaira reagáló republikánusokat „a republikánusok becsapósnak” nevezi) ha ők tévednek.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230124-lebuktattak-a-soros-gyorgy-mediakorrupcios-halozatat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az …