2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felravatalozták az utolsó hawaii hercegnő koporsóját

Hirdetés

Felravatalozták az utolsó hawaii hercegnő koporsóját

A hercegnő koporsóját egy 165 éves koafából faragták, amely a szigeten pusztító 2021-es nagy viharban dőlt ki. A palotához érkező koporsót hagyományos siratóénekkel fogadták, majd elsorolták a hercegnő származását, és a koporsót a díszőrség tagjai vitték fel a trónterembe.

Az Iolani-palota az amerikai kontinens utolsó királyi lakhelye, a hawaii monarchia székhelye, de manapság elsősorban múzeumként szolgál. Kawananakoa volt a palota egyik fő fenntartója, évekig ő fizette például a villanyszámlákat is.

A hercegnő koporsójához járulóktól ezúttal nem követelték meg, hogy zsákot húzzanak a cipőjükre, amivel rendesen a palota állapotát védik. Helyette szőnyeget terítettek le, hogy azon vonuljanak a gyászolók. A ravatalt este nyolcig lehetett meglátogatni. Kawananakoa december 11-én hunyt el békésen Nuuanu-beli otthonában, ahol felesége, Veronica Gail Kawananakoa mindvégig mellette volt. Mint mondta a Hawaii és a népe iránti szeretetét örökké megőrzik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/23/hawaii-hercegno-ravatal-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Korábban a nők között a leghosszabb, kísérő nélküli antarktiszi expedíció rekordját 1381 kilométerrel a német …