2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felmentették Silvio Berlusconit a bunga-bunga partik ügyében

Hirdetés

Felmentették Silvio Berlusconit a bunga-bunga partik ügyében

Nem vesztegetett meg fiatal nőket és nem kényszerítette őket hamis vallomásra  Silvio Berlusconi  a milánói bíróság szerdai ítélete szerint, amely a volt olasz kormányfőt jogerősen felmentette az elhíresült bunga-bunga partik miatti vádak alól. 

A bíróság szerint a Silvio Berlusconival szemben felhozott vádak nem felelnek meg a tényeknek.

Az ügyészség hat év börtönt kért a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnökére, valamint több mint tízmillió euró lefoglalását a politikus vagyonából korrupció, valamint hamis tanúvallomásra kényszerítés vádjával. Az ügyészség szerint Berlusconi tízmillió eurót fizetett a hamisan tanúzó nőknek.

A bíróság azonban jogerősen felmentette Silvio Berlusconit és a vele együtt vád alá helyezett további huszonnyolc személyt, közöttük húsz nőt, akik részt vettek a volt kormányfő rendezte partikon.

Hirdetés

Az úgynevezett Ruby-ter bírósági tárgyalása hat évig tartott, és a mostani ítélettel végleg pontot tett a Berlusconi nevéhez fűződő bunga-bunga partik miatt indított jogi eljárásokra.

A felmentő ítéletet személyesen hallgatta végig a milánói ülésteremben a Szívtipró Ruby névvel ismert Karima El Mahroug, aki átölelte ügyvédeit. „Rémálom ért véget, Ruby soha nem létezett” – jelentette ki a marokkói származású, most harminc éves nő. Bejelentette, a következő napokban jelenik meg könyve, amely feltárja az igazságot.

Federico Cecconi, Silvio Berlusconi védőügyvédje hangoztatta, a Ruby-perek történetében ez a harmadik felmentő ítélet.

A Hajrá Olaszország megelégedését fejezte ki a párt alelnöke, Antonio Tajani, aki hangoztatta, a felmentés igazságot szolgáltat Berlusconinak, akit az ügyészség folyamatosan és igazságtalanul üldözött politikai okokból.

Giorgia Meloni miniszterelnök közleményben hangoztatta, hogy a jogerős ítélet hosszú bírósági ügyet zár le, amely jelentős befolyást gyakorolt az olasz politikai és intézményes életre is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/15/silvio-berlusconi-vesztegetes-olaszorszag-bunga-bunga-partik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …