2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fellebbez a kiadatás ellen Julian Assange

Hirdetés

Fellebbez a kiadatás ellen Julian Assange

Julian Assange portálja, a Wikileaks az iraki és az afganisztáni háborúval kapcsolatban hozott nyilvánosságra államtitoknak minősülő adatokat még tíz évvel ezelőtt. A brit belügyminiszter pénteken engedélyezte a férfi amerikai kiadatását, miután a hosszú évek óta tartó jogi huzavona után a brit bíróság már áprilisban döntést hozott az ügyben.

Korábban az Index is megírta, hogy elrendelték Julian Assange kiadatását, miután a brit belügyminisztérium is jóváhagyta a döntést. Priti Patel az után bólintott rá az ítéletre, hogy egy londoni bíróság még áprilisban elrendelte a kiadatást. A kémkedés vádjával gyanúsított férfit már egy évtizede tartják fogva Londonban. 

Az Egyesült Államok 2019-ben emelt vádat ellene hivatalosan. A vád kémkedés: állításuk szerint a férfi több százezer oldalnyi titkosított dokumentumot hozott nyilvánosságra. Kiadatása esetén az Egyesült Államokban az ítélet akár 175 évnyi börtönbüntetés is lehet. 

Assange testvére az Egyesült Királyság New York-i nagykövetsége előtt tüntetett a brit kiadatási döntés ellen – írja az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/18/fellebbez-a-kiadatas-ellen-julian-assange/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …