2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fellázadtak a világ legnagyobb iPhone-gyárában

Hirdetés

Fellázadtak a világ legnagyobb iPhone-gyárában

A Csengcsouban, tajvani tulajdonban lévő Foxconn üzem a világ legnagyobb iPhone-gyára. Az elmúlt napokban, ahogy Kína-szerte emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma, úgy vezetik be helyi szinteken ismét a tavasz óta nem látott szigorú lezárásokat. A gyár vezetése korábban lezárta a mintegy 200 ezer embert foglalkoztató gyárat, és megtiltották a belépést is. Erre azért van szükség, mert a járványügyi intézkedések akár a gyár bezárásához is vezethetnek, ezért inkább nem engedik haza a dolgozókat, csak hogy fenntartsák a termelést.

Azonban a hatalmas komplexumon belül állítólag nem tudták normálisan megoldani az emberek ellátását, ezért sokan már élelemhiányról küldtek üzenetet, illetve a rettenetes higiéniai állapotokra panaszkodtak. A közösségi médiában terjedő videófelvételeken látszik, hogy a munkások kitörnek a gyárkapun.

Violent #protests erupt at #Apple‘s Main #iPhone Plant ( #Foxconn ) in #China ……Staff clash with security as tensions boil over in #Zhengzhou pic.twitter.com/xUjvhSz5sX

— Smriti Sharma (@SmritiSharma_) November 23, 2022

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/23/foxconn-kina-covid-fertozes-szigoritas-lazadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …