2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fellázadtak a katonák Maliban és őrizetbe vették a kormányfőt

Fellázadtak a katonák Maliban és őrizetbe vették a kormányfőt

Zendülő katonák őrizetbe vették Ibrahim Boubacar Keita elnököt és Boubou Cissé kormányfőt kedden Mali fővárosában – közölte a csoport egyik vezetője az AFP francia hírügynökséggel.

Ibrahim Boubacar Keita

Ibrahim Boubacar Keita

Fotó: Ludovic Marin / AFP

A katonák átvették az ellenőrzést a Bamakótól nem messze lévő Kati támaszpont fölött. Onnan vonultak be a városba, és oda vitték magukkal páncélozott járműveken az elnököt, a kormányfőt és több más fontos civil és katonai vezetőt.

A főváros függetlenségi terén egyre több ember gyülekezik, hogy az M5-RFP nevű ellenzéki mozgalmat éltessék. Az országban már július óta zajlottak kormányellenes tüntetések, az M5 szerint a vezetés nem tudta garantálni a biztonságot és nem kezelte a korrupciót sem, ezért Keita lemondását követelték.

Boubou Cisse

Boubou Cisse

Fotó: […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/18/fellazadtak_a_katonak_maliban_es_orizetbe_vettek_a_kormanyfot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Milliókat költ a Kreml madárijesztésre

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/20/42_milliot_a_madarijesztoknek/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …