2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felhőkarcoló tetejéről szedték le az abortuszellenes aktivistát, az életpárti Pókembert

Hirdetés

Felhőkarcoló tetejéről szedték le az abortuszellenes aktivistát, az életpárti Pókembert

Életpárti Pókembernek nevezi magát az az aktivista, aki biztonsági kötél és heveder nélkül felmászott a San Franciscó-i Salesforce torony 326 méteres tornyára, hogy tiltakozzon az abortusz ellen.

A 22 éves Maison Deschampst először szemtanúk vették észre délelőtt fél 10 körül, amint felmászik a felhőkarcolóra, majd riasztották a rendőrséget.

Tapasztalt sziklamászó

A rendőrök őrizetbe vették Deschampst, miután mind a 61 emeletet megmászta, hogy elérje a torony tetejét. Úgy tűnt, hogy csak egy kapucnis pulóvert visel, mivel több, a toronyban dolgozó irodai alkalmazott felvételt készített arról, ahogy mászófelszerelés nélkül eléri az emeleteket. Deschamps tapasztalt sziklamászó a honlapja szerint, amelyről az is kiderül, hogy azért akarta megmászni a tornyot, hogy „rács mögé juttasson egy orvost”, valamint hogy legalább egymillió dollárt gyűjtsön az életpárti nőkért küzdő jótékonysági szervezeteknek.

Hirdetés

Sziklamászó vagyok, aki nemrég kezdett el felhőkarcolókat mászni, hogy véget vessen az abortusznak

– áll Prolifespiderman.com című honlapján.

A toronymászásra kevesebb mint egy nappal azután került sor, hogy a legfelsőbb bíróság megsemmisítette a Roe kontra Wade-ítéletet, amely 1973 óta legalizálta az abortuszt az Egyesült Államokban. Kedd reggel a rendőrök lezárták a környék utcáit, és arra kérték az embereket, hogy maradjanak távol az épülettől.

A rendőrök okot találtak a fiatalember letartóztatására, de a vádemelés még folyamatban van – birtokháborításért letartóztatják a Daily Mail szerint.

Végig filmezte magát mászás közben

Deschamps a csúcsra vezető út során végig filmezte magát az Instagramon. Egy ponton látható az egyik videójában, ahol azt írja,

Minden jól megy, de bárcsak több víz lenne nálam.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/04/abortuszellenes-aktivista-sanfancisco-egyesult-allamok-eletparti-mozgalmar-felhokarcolo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …