2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felháborodtak az oroszok, amiért nem kaptak meghívást II. Erzsébet temetésére

Hirdetés

Felháborodtak az oroszok, amiért nem kaptak meghívást II. Erzsébet temetésére

Közleményben bírálta az orosz külügyminisztérium Nagy-Britanniát, amiért nem hívták meg diplomatáikat a szeptember 8-án meghalt II. Erzsébet királynő hétfői temetésére – adta hírül az MTI.

A tárca a brit fél lépését kegyeletsértőnek és erkölcstelennek minősítette, majd hozzátették: „a világszerte milliók szívét megindító gyász napjait Nagy-Britannia geopolitikai célokra használják fel”, egyfajta leszámolásként.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivőjének közlése szerint a brit külügyminisztérium tájékoztatta Oroszország londoni nagykövetségét arról, hogy nem küldenek meghívót a gyászszertartásra a külügyi vezetésnek. Mint fogalmazott: „ürügyként” az Ukrajnában zajló különleges hadműveletet nevezték meg. 

Ez rendkívül kegyeletsértő II. Erzsébet emlékével szemben, aki a második világháborúban a brit hadsereg területvédelmi erőinek soraiban szolgált, amelyek a nácik, illetve ukrán követőik, Sztepan Bandera és Roman Suhevics ellen harcoltak. 

Hirdetés

Most a brit elit az ő oldalukon áll

– fogalmazott a külügyi szóvivő.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/16/ii-erzsebet-temetes-oroszorszag-nagy-britannia-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közúti balesetben halt meg egy vajdasági kézilabdázó

Pénteken halálos közúti balesetet szenvedett Marija Pavlović, 1988-as születésű, temerini kézilabdázó. A Vajdasági Kézilabda Szövetség …