2020. augusztus 5., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felgyújtottak egy városházát Guatemalában a koronavírus miatt

Felgyújtottak egy városházát Guatemalában a koronavírus miatt

Felgyújtották a városházát a guatemalai San Lucas Tolimán nevű település elégedetlenkedő lakói, mert a kormány nem lazította a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket, írja az MTI a helyi sajtó hétfői közlése nyomán.

Az épület azután kapott lángra, hogy Alejandro Giammattei elnök bejelentette, mely megyékben milyen tevékenységeket engedélyeznek ismét, a település pedig vörös készültségi fokozatban maradt, fenntartották a lezárását.

Az El Periodico nevű helyi napilap szerint az intézkedés ellen tüntetők azzal érveltek, hogy a településen csak kevés fertőzött van, majd kövekkel dobálták meg a városháza épületét, amelyet két motorkerékpárral együtt fel is gyújtottak.

A kormány annak dacára kezdte el a gazdaság újraindítását, hogy sok térségben még mindig rohamosan nő a fertőzöttek száma. A 17 millió lakosú Guatemalában eddig 45 ezer 53 fertőzöttet azonosítottak és 1734 ember halt meg a vírus miatt.

Spanyolországban 361 járványgóc van

Spanyolországban 361 aktív járványgóc van mintegy 4100 igazolt esettel, 60 százalékuk két tartományban, Aragóniában és Katalóniában található – közölte az egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója, Fernando Simón hétfőn.

A spanyol egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint az elmúlt egy napban 855 új fertőzöttet szűrtek ki, a regisztrált esetek száma meghaladja a 278 ezret. A fertőzés következtében több mint 28 ezren haltak meg, az elmúlt egy hét során hatan vesztették életüket.

Vannak olyan térségek Spanyolországban, ahol a vírus kis mértékben kering. Az ország nem homogén, nem is lesz az. Az esetek eloszlása nagyon egyenlőtlen

– mondta Fernando Simón. A járványügyi vezető arra is kitért, hogy tízből hat igazolt eset tünetmentes fertőzött, ami szerinte a felderítőmunka hatékonyságát mutatja. A fertőzöttek átlagéletkora továbbra is csökken, nőknél 43, férfiaknál 40 év, és ez kisebb kockázatot jelent.

Simón szerint az elmúlt két hónapban a külföldről beutazók közül 195-en voltak koronavírusosak, elsősorban az Egyesült Államokból és Dél-Amerikából indultak, de előfordultak fertőzöttek Németországból, Franciaországból és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/27/koronavirus_jarvany_guatemala_franciaorszag_spanyolorszag_lengyelorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Földbe csapódott három hőlégballon, legalább húsz sérült van

Három városnéző hőlégballon csapódott a földbe hétfőn az Egyesült Államokban, Wyoming államban. Az egyik utas …