2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felfüggesztettek két parancsnokot az amerikai légierőnél a Pentagon-iratok miatt

Hirdetés

Felfüggesztettek két parancsnokot az amerikai légierőnél a Pentagon-iratok miatt

A vizsgálat alatt álló két parancsnok minősített rendszerekhez és információkhoz való hozzáférése is ideiglenesen felfüggesztésre került, míg a vizsgálat le nem zárul – közölte a légierő szóvivője. A tisztek nevét nem fedték fel.

Az amerikai hírszerzési adatok kiszivárogtatásával gyanúsított Jack Teixerát április 13-án vették őrizetbe a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei. A 21 éves férfi a massachusettsi Otis légi bázison, Cape Cod félszigeten dolgozott a Nemzeti Gárda hírszerző részlegének tagjaként. 

Hivatalos beosztása szerint a szállítási rendszerek számítógépes specialistája volt, feladatai közé tartozott a katonai kommunikációs hálózatok informatikai felügyelete és biztonságának védelme is. Feladatköre alapján a legmagasabb szintű biztonsági engedélyekkel rendelkezett, ami hozzáférést biztosított számára a minősített és fokozottan bizalmas katonai iratokhoz.

A légi egység specialistáját nemzetvédelmi információk illetéktelen visszatartásával és továbbításával, valamint minősített dokumentumok szándékos visszatartásával vádolják, ami a kémkedésről szóló törvény alapján bűncselekménynek számít. A férfit már bíróság elé is állították.

Hirdetés

Amennyiben elítélik, akár 25 éves börtönbüntetést […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/27/haboru-orosz-ukran-konfliktus-pentagon-jelentes-kiszivarogtatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …