2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felfüggesztette az Afganisztánnak szóló segélyeket a Világbank

Hirdetés

Felfüggesztette az Afganisztánnak szóló segélyeket a Világbank

Felfüggesztette az Afganisztánnak nyújtott projekttámogatásokat a Világbank a tálib hatalomátvételt követően. A nemzetközi pénzügyi intézmény aggasztónak találja, miként fogja a szélsőségesek hatalomgyakorlása befolyásolni a fejlesztési projekteket, kiváltképpen a nők számára. 

A Világbankhoz hasonlóan korábban az IMF és Joe Biden amerikai elnök kormányzata is leállította a közép-ázsiai országnak szánt segélyek kifizetését. 

Hirdetés

A washingtoni székhelyű Világbank 2002 óta több mint 5,3 milliárd dollárt (több mint 1500 milliárd forintot) áldozott az ország fejlesztésére, mint az 19 év után kiderült, eredménytelenül. 

Mások mellett a Vice News is arról számolt be, hogy az amerikai hátterű beruházások jelentős része korrupciós útvonalakon magánzsebekbe vándorolt, olykor pedig a sikeres végeredményt a helyiek a táliboknak tulajdonították, vélhetően azért, mert fogalmuk sem volt arról, ki volt a projekt védnöke. 

A BBC megjegyzi, hogy a Fehér Ház döntésének értelmében az Egyesült Államok nem teszi elérhetővé a tálibok számára az afgán nemzeti banknak (Da Afghanistan Bank) Amerikában tárolt valutatartalékait, ami mintegy 9 milliárd dollárt (2,6 ezer milliárd forintot) tesz ki.

A kormányzáshoz pénz is kell, ami nincs

Az afgán nemzeti bank […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/25/vilagbank-segely-taliban-talibok-afganisztan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

 A NATO-n belüli viszonyt is feszültté tette a héten kipattant botrányos tengeralattjáró-ügy – jelentette ki …