2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Feldühödtek a brit gazdák, traktorokkal vették be Londont

Hirdetés

Feldühödtek a brit gazdák, traktorokkal vették be Londont

Az Egyesült Királyság zászlajával felvonuló traktorok haladtak Londonon és a Westminsteren keresztül hétfő este, olyan feliratokat tartva, mint „Mentsük meg a brit mezőgazdaságot” és „Nincs mezőgazdaság, nincs élelmiszer, nincs jövő”.

A Save British Farming és a Fairness for Farmers of Kent szervezői szerint az olcsó élelmiszerimport és a nem támogató politika veszélyezteti az Egyesült Királyság élelmezésbiztonságát.

Harmadik generációs gazdálkodó vagyok. A jövőmért vagyok itt

Hirdetés

– mondta a 21 éves Ben Stickland West Sussexből a BBC Newsnak. 

A tiltakozásra azután került sor, hogy hónapok óta heves tüntetések, többek között blokádok zajlottak Európában. Görögországban, Németországban, Portugáliában, Lengyelországban és Franciaországban dühös gazdák tüntettek az Európai Unió szabályozása és az olcsó import ellen.

Több ezer gazdálkodó egyesítette erőit Walesben is, hogy küzdjenek a kormány által indított új mezőgazdasági támogatási tervek ellen.

Angliában már korábban is volt néhány tüntetés, többek között Kentben és Cornwallban, de a hétfői traktortüntetés volt az eddigi legnagyobb.

Liz Webster, a Save British […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/26/tuntetes-london-egyesult-kiralysag-traktor-mezogazdasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …