2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fegyverszállításokról tárgyal a kormány?

Hirdetés

Fegyverszállításokról tárgyal a kormány?

Az Átlátszó riportere elutazott Belgiumba, hogy saját szemével győződhessen meg a magyarok jelenlétéről a brüsszeli NATO-központban tartott nemzetközi megbeszéléseken.

Február közepén a legfontosabb külpolitikai téma a kormánypárti és a kormányellenes sajtóban egyaránt a kirgizisztáni elnök magyarországi látogatása volt. Pedig a lap szerint egy miniszteri szintű magyar küldöttség járt egy több mint 50 ország részvételével zajló csúcson, az Ukrajna Honvédelmi Kontaktcsoport ülésén.

A magyar kormány már többször is hangoztatta, elítéli az ukrajnai fegyverszállításokat, mert ezek a háború eszkalációjához vezethetnek. Orbán Viktor az évértékelő beszédében is említést tett róla, hogy Magyarország nem küld katonai felszerelést Ukrajnának, de a humanitárius segítségnyújtásból kiveszi a részét.

Azonban úgy néz ki, Magyarország is részt vehet a megbeszéléseken, amelyeken a nyugati szövetséges államok az ukrán védők felfegyverzését koordinálják.

Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszámolt a Facebook-oldalán február közepén arról, hogy február 14. és 15. között kétnapos konferencián üléseztek a NATO-tagállamok honvédelmi miniszterei Brüsszelben. A miniszter az európai hadiiparról, a NATO kollektív védelmi politikájáról, valamint a magyar haderőfejlesztésről számolt be.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/21/fegyverszallitas-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-magyar-kormany-honvedelmi-miniszterium-szalay-bobrovniczky-kristof/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Trump: Ukrajnát megsemmisítik az oroszok

A kulcs az, hogy a háborúnak most azonnal véget kell vetni, mert Ukrajnát megsemmisítik─ mondta …