2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fegyveres összeesküvőket tartóztatott le az indonéz terrorelhárítás

Hirdetés

Fegyveres összeesküvőket tartóztatott le az indonéz terrorelhárítás

Összesen legalább 59 felfegyverzett embert vettek őrizetbe az elmúlt hetekben egy országos szintű rajtaütés során nyolc tartományban, közülük 27-et pénteken – mondta el Aswin Siregar, a Densus 88 néven ismert terrorelhárító osztag szóvivője.

Az őrizetbe vett gyanúsítottakról úgy vélték, hogy kapcsolatban állnak olyan tiltott szélsőséges csoportokkal, amelyek a hatóságok értesülései szerint a jövő évi választások megzavarására szövetkeztek – tette hozzá.

A szigorú iszlám jogrend, “a saría szerinti kalifátust akarnak létrehozni egy világi országban” – mondta Siregar. “A választások a demokrácia részét képezik, ami ellentétes a hitükkel. Ezért azt tervezték, hogy meghiúsítják azokat.”

A rendőrség egy gépkarabélyt és egy hozzá tartozó töltényekkel teli tárat, több tucat lőszert, egy pisztolyt, valamint airsoft fegyvereket és pengéket foglalt le, amelyeket Siregar szerint a csoport katonai jellegű kiképzésein használtak.

Hirdetés

A szóvivő hozzátette, hogy a letartóztatottak közül 19-et azzal gyanúsítanak, hogy a Dzsemaa Iszlamíja, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető, egyebek között a 2002-es indonéziai (bali) robbantásokért is felelős terroristacsoport tagjai.

Körülbelül negyven másik gyanúsítottról azt feltételezik, hogy az Iszlám Államhoz köthető Jemaah Anshorut Daulah (JAD) csoporttal állnak kapcsolatban, amelyet a 2018-as surabayai, valamint a jolói katedrálisban 2019-ben elkövetett robbantásokkal vádolnak.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20231031-fegyveres-osszeskuves-indonezia-valasztas-rendorseg.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …