2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fattyúnak nevezte az olasz miniszterelnököt, bíróság elé állították a maffiaellenes írót

Hirdetés

Fattyúnak nevezte az olasz miniszterelnököt, bíróság elé állították a maffiaellenes írót

Ha elítélik, Roberto Saviano akár három év börtönbüntetésre is számíthat, de az olasz jogrendszer szerint valószínűbb a legalább 500 euró körüli pénzbüntetés vagy a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása.

„Megvédem a hatalom kritikájának jogosságát, még akkor is, ha az kemény” – írta a 43 éves férfi a Reutersnek, mielőtt megjelent volna a római bíróság előtt.

Giorgia Meloni egy 2020 decemberi tévéinterjút követően perelte be Savianót, miután őt és jobboldali szövetségesét, Matteo Salvinit a bevándorlókat mentő civil szervezetek elleni támadásaik miatt bírálta.

Saviano azután kritizálta az olasz miniszterelnököt, hogy látta a spanyol Open Arms civil szervezet tengeri mentéséről készült felvételeket, amelyeken egy hat hónapos guineai csecsemő meghalt, mielőtt Olaszországba tudták volna szállítani. Giorgia Meloni, akinek az Olaszország Fivérei  pártja akkor ellenzékben volt, jogi lépésekkel válaszolt a „sorozatosan gyűlölködő” Saviano ellen.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/16/olaszorszag-giorgia-meloni-roberto-saviano-iro-birosag-ragalmazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő bejelentést tett Putyin

“Különös figyelmet fordítunk a közös közlekedési és logisztikai infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kölcsönös kereskedelmet és …