2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fára mászott a hercegnő, királynőként jött le

Hirdetés

Fára mászott a hercegnő, királynőként jött le

A 25 éves hercegnő, és férje, Edinburgh hercege 1952. február 6-án – egy nemzetközösségi körúton – Kenyában tartózkodott. Erzsébet és Fülöp az éjszakát a távoli, csak létrán megközelíthető Treetops Hotelben töltötte az Aberdare-erdőben, ahol a páviánokat figyelték a dzsungelben. Az utolsók között értesültek arról, hogy meghalt a hercegnő édesapja, VI. György király – emlékezett vissza udvarhölgye.

„Hercegnőként mászott fel. A király aznap este meghalt. Így királynőként jött le a létrán” – mesélte Lady Pamela Hicks.

Princess Elizabeth entered a #Kenya treehouse 65 yrs ago & emerged the next day as Queen.
The story: https://t.co/byQQ9qRubC#QueenElizabeth pic.twitter.com/G0yOpie5VP

Hirdetés

— Micato Safaris (@MicatoSafaris) February 6, 2017

Egyéb különlegességekről is emlékezetes maradt élete.

Sem Erzsébet királynő, sem húga, Margit hercegnő soha nem járt iskolába – idézte fel az Insider. Lilibetet – ahogy otthon becézték – a legkiválóbb magántanárok tanították. Erzsébet és Margit – szülői engedéllyel – 1945. május 8-án, London utcáin a diadalittas tömeggel inkognitóban ünnepelték a második világháború végét.

„Mindannyiunkat sodort a boldogság és a megkönnyebbülés áradata” – mondta négy évtizeddel később. Kalandjukról film is készült a Hercegnők éjszakája címmel.

Férje unokatestvére volt

Az esküvő napján eltört a tiara, az udvari ékszerész azonban a ceremónia kezdetéig sikeresen megfoltozta a fejéket. Erzsébet és férje, Fülöp egyébként távoli rokonok, unokatestvérek voltak harmadágon. Erzsébet apai, Fülöp pedig anyai ágon állt rokonságban Viktória királynővel. Fülöp a görög és a dán királyi családba született, de lemondott címeiről, amikor feleségül vette Erzsébetet. Házasságuk 73 évig tartott, mielőtt a herceg 2021. április 9-én meghalt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/14/erzsebet-kiralyno-elete-fulop-herceg-egyesult-kiralysag-nagy-britannia-karoly-herceg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy katonai helikopter Pakisztánban, nincsenek túlélők

A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap este, “bevetés közben” történt a Beludzsisztán tartományban található Harnaj …