2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fákat csavart ki és otthonokat pusztított el az évtized legdurvább tájfunja Kínában

Hirdetés

Fákat csavart ki és otthonokat pusztított el az évtized legdurvább tájfunja Kínában

A tájfun a második legmagasabb helyet foglalja el a kínai trópusi ciklonok osztályozási rendszerében. Az állami meteorológusok szerint a maximális szélsebesség elérte a 42 métert másodpercenként, ami 151 kilométer per órás sebességnek felel meg. Ez elég erős ahhoz, hogy súlyos károkat tegyen az emberek otthonában, fákat döntsön ki, vagy megkárosítsa a villanyvezetékeket.

Az állami meteorológusok szerint a Muifa várhatóan átpördül a Hangcsou-öbölön, hogy éjfél körül másodszor is partot érjen Sanghaj közelében, majd folytatja északi pályáját Jiangsu és Shandong tartományok felé – írja a Reuters.

Korábban szerdán Kína a legmagasabb szintű trópusiciklon-riasztást adta ki, mivel a Muifa közeledett a Jangce folyó deltájához, ahol a lakosság meghaladja a 230 milliót.

China- #Ningbo, #Zhejiang
On the evening of #September 14, affected by the typhoon.#Zhoushan #China #Typhoon #TyphoonMuifa pic.twitter.com/oczE8cm3qF

Hirdetés

— Prateek Pratap Singh (@PrateekPratap5) September 15, 2022

Typhoon Muifa pounded eastern China with powerful gales and torrential rains. Local media are calling it the strongest tropical cyclone to hit the region in a decade https://t.co/xXsng9t7T3 <a […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/15/tajfun-kina-muifa-vihar-kikotovaros-tropusi-ciklon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …