2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezúttal Sepsiszentgyörgyön vonulnak fel az úzvölgyi provokátorok

Ezúttal Sepsiszentgyörgyön vonulnak fel az úzvölgyi provokátorok

A szélsőséges, magyarellenes Calea Neamului (Nemzet Útja) nevű román álcivil szervezet vezetője, Mihai Tîrnoveanu a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Nemzeti Himnusz Napja (július 29.) alkalmából a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön vonulnak fel egy bukaresti, eddig kevésbé ismert nacionalista szervezettel együtt. Ez nyilván provokáció, hiszen a székelyföldi megyeszékhelyet 77 százalékban magyarok lakják. A Nemzet Útja volt egyébként a 2019. június 6-i úzvölgyi magyarellenes akció egyik főszervezője.

Azt írja a Mesagerul de Covasna című sepsiszentgyörgyi román nyelvű lap Mihai Tîrnoveanu Facebook-oldalának egyik hétfői bejegyzésére hivatkozva, hogy július 29-én, a Nemzeti Himnusz Napján, a Calea Neamului ünnepsége a székelyföldi város központjában található egyik legnagyobb román történelmi személyiség, Mihai Viteazul szoborcsoportjánál fog kezdődni, majd átvonulnak a hősök temetőjébe, ahol a két világháború halottai vannak eltemetve. (Mihai Viteazul történelmi jelentőségéről itt írtunk.)

Szinte biztosan kijelenthető, hogy az idei, 101. évfordulón is meg fognak emlékezni Budapest elfoglalásáról.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200728-szentgyorgyon-vonulnak-fel-az-uzvolgyiek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Földbe csapódott három hőlégballon, legalább húsz sérült van

Három városnéző hőlégballon csapódott a földbe hétfőn az Egyesült Államokban, Wyoming államban. Az egyik utas …