2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezt üsse be a böngészőbe, ha tudni akarja, meghackelték-e

Hirdetés

Ezt üsse be a böngészőbe, ha tudni akarja, meghackelték-e

Rosszindulatú programok segítségével hárommilliárd Windows-alapú számítógépből 1,2 terabájt adatot loptak el hackerek 2018 és 2020 között, az adatok között fizetési információk is voltak – írja a metro.co.uk.

A fájlok rengeteg bejelentkezési adatot is tároltak, a támadók összesen 26 millió fiók kódjaihoz jutottak hozzá, amelyek nagy része az Apple-höz, az Amazonhoz, a Facebookhoz és a Netflixhez köthető.

A támadást a Nordlocker kiberbiztonsági cég fedezte fel, amely szerint rosszindulatú programokat e-mailen keresztül aktiválták. Ezek a programok, illegálisan letöltött szoftverek csupán 100 dollárért – nagyjából 29 ezer forintért – megvásárolhatók az interneten.

Hirdetés

Ha valaki szeretné megtudni, hogy az e-mailjét vagy a telefonját veszélyeztették-e a támadások, a Have I Been Pwned? Oldalon megnézheti.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/11/hackertamadas-facebook-netflix-amazon-apple/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonötre nőtt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma − adta hírül az …