2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezért szavazott a Gázai tűzszünet ellen Magyarország

Hirdetés

Ezért szavazott a Gázai tűzszünet ellen Magyarország

Az Európai Unió 27 tagállama közül nemmel szavazott a Gázai övezetbeli tűzszünetre való felszólításra − Ausztria, Magyarország, a Csehország és Horvátország − írta meg a török Andalou hírügynökség

Az ENSZ Közgyűlése pénteken késő este fogadta el a „sürgős, tartós és állandó humanitárius tűzszünetre” vonatkozó határozatot a Gázai övezetben.

Az ellenségeskedések beszüntetését sürgető határozatot Jordánia terjesztette be, és csaknem 50 ország, köztük Törökország is szponzorálta.

Az előterjesztés a 193 tagú Közgyűlésben 120 igen szavazatot kapott, 45 ország tartózkodott és 14 volt a nem szavazat. A 193 tagú Közgyűlésben az ellenzők között volt Izrael és az Egyesült Államok is. Eli Cohen izraeli külügyminiszter „megvetendőnek” nevezte és elutasította a jóváhagyást.

Hirdetés

A tűzszünet ellen szavazó 14 ország között volt Izrael, az Egyesült Államok, Fidzsi-szigetek, Guatemala, a Marshall-szigetek, Mikronézia, Nauru, Pápua Új-Guinea, Paraguay és Tonga.

Az Európai Unió nyolc tagja támogatta a tűzszünetet, köztük Belgium, Írország, Franciaország, Luxemburg, Málta, Portugália, Spanyolország, Szlovénia és Portugália.

Lapunknak reagálva Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy Magyarország azért nem szavazta meg az előterjesztést, mert az arab csoport nevében kezdeményezett határozat nem volt kellően kiegyensúlyozott, több kiemelten fontos elem hiányzott a szövegből, ami nem tette lehetővé annak támogatását.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/29/terror-izraelben-ensz-kozgyules-gaza-magyarorszag-paczolay-mate/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …