2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezért nincsenek béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között?

Hirdetés

Ezért nincsenek béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között?

Lavrov hazugsággal vádolta meg a nyugatiakat, akik azt mondják, hogy nem állnak háborúban Oroszországgal, hanem csak segítenek Ukrajnának helyreállítani területi épségét. Úgy vélekedett, hogy Washington nagyon magasra emelte a tétet, amikor a dominanciája megtartása érdekében törvénytelen módszerekhez folyamodott, és olyan mechanizmusokat semmisített meg, mint a szabadpiac és a magántulajdon sérthetetlensége. Rámutatott, hogy a nyugati elvekkel ellentétes szankciókat Oroszország után hamarosan bármely más olyan állam ellen is bevethetik, amely szintén nem hajlandó teljesíteni „az amerikai parancsot”.

A NATO és az EU összefogott Oroszország ellen

Véleménye szerint a NATO és az EU közös nyilatkozata a nyugati politika istenítése volt, amely szerinte arról szól, hogy ezek a szervezetek készek minden eszközt bevetni az „aranymilliárd” érdekeinek védelmében, és ki akarják szivattyúzni az erőforrásokat a világ többi részéből.

Lavrov eszmefuttatása értelmében míg Hitler a múlt század közepén a zsidókérdést próbálta megoldani, a modern amerikai és európai politikusok most az oroszkérdésnek fogtak neki; Moszkva stratégiai vereségére törekszenek, és dekolonizációt sürgetnek.

Hirdetés

Az Oroszország elleni szankciókat azért hirdették ki, hogy az orosz nép forradalmat hajtson végre, ezt senki sem rejti véka alá. Az arra irányuló kétségbeesett kísérlet, hogy bármilyen eszközzel fenntartsa a dominanciát, megerősíti, hogy Washington megpróbálja megakadályozni a többpólusú világ kialakulását, ami halad a természetes útján

– fogalmazott beszédében Lavrov.

Nyugat miatt nincs béketárgyalás

Az ukrajnai különleges hadműveletet a Nyugat által Oroszország ellen indított hibrid háborúra adott válasznak nevezte, amelynek céljait Moszkva alapvető érdekei határozzák meg.

Ukrajnában lehet olyan katonai infrastruktúra, amely veszélyt jelent az államunkra, nem lehet diszkrimináció, nem lehet üldöztetés azon honfitársainkkal szemben, akik történetesen az ukrán állam polgáraivá váltak, de meg akarják őrizni nyelvüket, kultúrájukat, a lehetőséget, hogy gyermekeiket ebben a kultúrában neveljék, ahogyan azt az ukrán alkotmány kimondja

 mondta az orosz külügyminiszter.

A tárcavezető azzal vádolta meg a nyugati hatalmakat, hogy gátolják a béketárgyalásokat Moszkva és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-szergej-lavrov-beketargyalas-moszkva-sajtotajekozato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Késsel támadt rendőrre egy japán férfi, még sem kell börtönbe mennie

A tettes konyhakéssel támadt egy rendőrre, majd elvette fegyverét a Japán nyugati részén található Oszaka …