2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezért hiszi Ukrajna, hogy a nyugati tankok fordulatot jelenthetnek a háborúban

Hirdetés

Ezért hiszi Ukrajna, hogy a nyugati tankok fordulatot jelenthetnek a háborúban

A 21. század elején felvetődött a kérdés, amely elképzelhetetlennek tűnt – vajon a tankok elavultak? Sokáig a jövő fegyvereinek tekintették a pilóta nélküli drónokat, a kiberhadviselést és más új technológiákat, de 2023 elején, amikor Ukrajna Oroszország elleni, döntő fontosságú tavaszi offenzívát tervez, Kijev arra készül, hogy ismét a 20. századi hadviselés hagyományos szárazföldi haditechnikai eszközeihez forduljon – írja a Politico cikke.

Van létjogosultsága a tankoknak

Az ukrán katonai vezetők több száz nyugati harckocsit akarnak bevetni a háború következő szakaszában, hogy szembeszálljanak Moszkva erőivel. A hónapokig tartó csend után a NATO-szövetségesek fontos katonai támogatásokkal segítik Ukrajnát. Az Egyesült Államok Bradley gyalogsági harcjárművekkel, Németország pedig Marder gyalogsági harcjárművekkel kívánja ellátni Ukrajnát.

December végén az Egyesült Államok bejelentette, hogy egy Patriot légvédelmi rakétacsomagot adományoz Ukrajnának. Németország csatlakozott az Egyesült Államokhoz további Patriot légvédelmi ütegek Ukrajnának történő szállításában. Emellett Németország – amint arról korábban az Index már írt – Gepard önjáró légvédelmi gépágyúkkal támogatta és támogatja Ukrajnát, ami megoldást jelent az iráni drónok által okozott orosz légicsapások ellen.

Az Egyesült Királyság alsóházában hétfőn Bernard Jenkin vezető konzervatív parlamenti képviselő azt mondta, hogy „az ukrajnai konfliktus leleplezte azokat a divatossá vált kritikusokat, akik kétségbe vonják, hogy a modern harckocsiknak bármilyen hasznuk volna a modern hadviselésben”.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/17/haboru-orosz-ukran-konfliktus-harckocsik-tankok-tamadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyitva maradt ajtón szöktek ki a csimpánzok egy svéd állatkertben

Nyitva maradt ajtón szöktek ki a csimpánzok egy svéd állatkertben

Az intézmény közleménye szerint „nem megfelelő munkafolyamatok és emberi hiba” vezetett oda, hogy december közepén …