2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezek voltak a top luxusbörtönök 2021-ben

Hirdetés

Ezek voltak a top luxusbörtönök 2021-ben

A börtönöket úgy képzeljük, ahol sanyarú körülmények között, rácsok és vastag falak mögött, silány börtönkoszton tengődnek egyforma rabruhákban az elítéltek. Ahol a smasszerok miheztartás végett naponta többször végighúzzák gumibotjukat a cellasorok rácsain, az udvaron pedig rendszeresek a véres marakodások. 

Van persze igazságalapja ennek a képnek, ám él és virágzik egy prémiumszegmens is, ahol kifejezetten lakájos az enteriőr, minden jóval ellátott polgári a miliő, béke és csend honol. Ezek a luxusbörtönök minilakosztályokkal, saját konyhával, tévével, internettel és szinte korlátlan rekreációs lehetőséggel.

Parketton a védett férfiak

Magyarországon „parkettásnak” hívják a kényelmesebb dutyikat. Ilyennek számít a Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II. Objektuma, ahol a luxus kimerül abban, hogy külön részleget kaptak a kisgyerekes anyák, és hogy oda jobbára védett rabok kerülhetnek: módosabb fehérgalléros elkövetők, egykori bírák, ügyészek, ügyvédek, rendőrök vagy exképviselők. Nincsenek fizikai erejüket fitogtató „kannibálok”, ritkák ezért a balhék, verekedések, ami fényűzésnek számít ebben a műfajban.

Nem úgy Ausztriában, a Leobeni Igazságügyi Központban, ahol mindenki saját (akár erkélyes) minigarzonjában morzsolgatja börtönéveit. Berendezett, modern konyha és fürdőszoba is jár a szabadságvesztéshez, és a konditeremből vagy a nyelvtanfolyamról kijövet szürke betonkerengő helyett gondozott parkban barangolhatnak az elítéltek. Nehéz ide bekerülni, de a nem erőszakos bűncselekményt elkövetők némi protekcióval és anyagi hozzájárulással viszonylag könnyedén átvészelhetik itt a rájuk rótt időt.

Hirdetés

All inclusive 

A luxuskóterek toplistáját azonban még mindig a norvégiai börtönsziget, az Oslótól 75 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/27/ezek-voltak-a-top-luxusbortonok-2021-ben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …