2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezek voltak a legpusztítóbb tornádók az Egyesült Államok történetében

Hirdetés

Ezek voltak a legpusztítóbb tornádók az Egyesült Államok történetében

A héten tornádók okoztak óriási pusztítást az Egyesült Államokban, a halálos áldozatok száma száz felett is lehet. A Reuters összeállítása bemutatja az öt legsúlyosabb pusztítást végző tornádót az országban. Az Egyesült Államokban a világon a leggyakoribbak ezek a időjárási képződmények. 

Tri-State tornádó, 1925. március 18.

Ez volt az Egyesült Államok történetének legtöbb halálos áldozatot követelő tornádója. Nevét onnan kapta, hogy három államban – Missouriban, Illinoisban és Indianában – csapott le. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (National Weather Service) adatai szerint legalább 695 ember vesztette életét, kétezren megsérültek és 15 ezer otthon semmisült meg. A tornádó három és fél órán keresztül tombolt. 

Tupelo, Mississippi, Gainsville, Georgia, 1936. április 5–6.

A Mississippi államban lévő Tupelo városát letaroló legalább egy tornádó 216 életet követelt. A forgószél hárommillió dollárnyi épületkárt okozott, elpusztította a város víztározóját és megrongálta a kórházat, aminek következtében szükségkórházakat kellett felállítani addig, amíg a sebesülteket vasúton a környező városokba tudták szállítani.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/13/egyesult-allamok-tornado-tortenelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bill Gates: A koronavírus a kezdet, valami sokkal halálosabb jön - Hírösszefoglaló a koronavírusról – pénteken is percről percre az Indexen!

Bill Gates: A koronavírus a kezdet, valami sokkal halálosabb jön – Hírösszefoglaló a koronavírusról – pénteken is percről percre az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2022/01/21/bill-gates-a-koronavirus-a-kezdet-valami-sokkal-halalosabb-jon/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …