2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezek Prigozsin likvidálásának legfontosabb kérdései

Hirdetés

Ezek Prigozsin likvidálásának legfontosabb kérdései

„Jelenleg nincsenek hivatalos információk arról, hogy pontosan mi is történhetett a géppel, az alapján viszont, amit tudni lehet, valószínűleg nem baleset volt” – jelentette ki a kutató az Indexnek. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Prigozsin halála után mi lesz most a Wagnerrel, Kosztur András kifejtette:

Az látható, hogy a Wagner mint szervezet már nem létezik abban a formában, ahogy a Prigozsin-féle zendülés előtt. Egy részét integrálták a védelmi minisztérium egységeibe, egy része nehézfegyverek nélkül Belaruszba vonult, mások folytatták a munkájukat Afrikában. Most pedig a szervezetet le is fejezték, hiszen Prigozsinon kívül a Dmitrij Utkin, a csoport névadója, a Wagner hívónevű parancsnok is meghalt.

Jön a Wagner-bosszú?

A kutató szerint a Wagner mint eszköz jó eséllyel megmarad, de könnyen lehet, hogy más néven és már biztosan más vezetés alatt. Az még szintén kérdés, hogy mi lesz a Belaruszba települt Wagner-erőkkel.

„Bár olvasni lehetett olyan híreket, hogy visszaszállítják őket Oroszországba, ezt senki nem erősítette meg eddig. Meg kell várni az orosz és a belarusz vezetés reakcióját az eseményekre, abból talán több minden kiderül” – vélekedett a kutató.

Hirdetés

Arról is terjedtek hírek, hogy a Wagner bosszúra készül a Kreml ellen, de Kosztur András szerint erre nincs komoly, reális lehetősége a zsoldoscsoportnak:

Szét vannak szórva, és vezetés nélkül maradtak. Persze kisebb magánakciók elképzelhetők, de olyasmire, mint ami két hónappal ezelőtt történt, már nincs esély.

Ki adott utasítást a likvidálásra?

Hogy Prigozsin likvidálása mit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/24/jevgenyij-prigozsin-vlagyimir-putyin-wagner-zsoldoscsoport-likvidalas-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …