2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európai koronakörkép: sok az új fertőzött, de nem annyira vészes a betegség lefolyása

Európai koronakörkép: sok az új fertőzött, de nem annyira vészes a betegség lefolyása

Több európai országból is hasonló hírek érkeztek csütörtökön: hirtelen megugrott a fertőzésszám, de az esetek sokkal kevésbé súlyosak, mint a tavaszi, első hullám idején.

Horvátország

Ismét meghaladta a háromszázat Horvátországban az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – derült ki a válságstáb csütörtöki jelentéséből.

Vili Beros egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányülésen azt mondta,

az elmúlt hetekben az eddigi legtöbb fertőzöttet regisztrálták az országban, a számok nem jók, de a megbetegedések klinikai képe enyhébb, mint a járvány kezdetén volt.

Az aktív betegek száma 2420, a legmagasabb a járvány kezdete óta. A betegek közül 194-en vannak kórházban, közülük tizenhárman lélegeztetőgépen.

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták.

Franciaország

Több mint 6 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Franciaországban, ami a március 30-i rekord (7578) után a második legjelentősebb napi fertőzési adat, de a kórházban ápoltak száma, beleértve a súlyos eseteket is nem emelkedett  – közölte csütörtök este az egészségügyi minisztérium.

A csütörtökön közzétett adatok szerint az elmúlt 48 órában 32-vel 30 576-ra emelkedett a halottak száma, a kórházban ápoltak száma pedig a keddi 4600-ról 4535-re csökkent. Míg kedden 410-en voltak lélegeztetőgépre kapcsolva, csütörtökön 381-re csökkent ez a szám. (A járvány áprilisi tetőzésekor 7200-an voltak lélegeztetőgépen.)

Jean Castex miniszterelnök csütörtökön megerősítette, hogy a kormány mindent megtesz, hogy elkerülje a gazdaság számára végzetes általános karantén újbóli bevezetését. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a fertőzés jelenleg a 20 és 40 év közötti korosztályban intenzív, egy hónap alatt ennél a generációnál megnégyszereződött a fertőzöttek száma,

de az esetek többségében könnyebb lefolyású a betegség, mint a járvány kezdetén.

Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a nyaralásból hazatérő fertőzött fiatalok továbbadhatják hozzátartozóiknak a betegséget, aminek következtében bármikor megindulhat a kórházi ellátására […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/27/europa_korkep_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Óvatosan a szállodakritikákkal, Thaiföldön ezért vettek őrizetbe egy férfit

Őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt Thaiföldön, mert a Tripadvisor portálon bírálta a szállodát, amelynek a …