2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európa szíve Dubajban épül meg

Hirdetés

Európa szíve Dubajban épül meg

Már majdnem két évtizede tervezik Dubajban az „Európa Szíve” (HoE) nevű üdülőhelyet, amely a tengerparttól nem messze lévő mesterséges szigeteken épül – írja a CNN. A HoE ugyanakkor csak egy része egy nagyobb projektnek, ugyanis ezeken a mesterséges szigeteken az egész világot szeretnék majd megjeleníteni. Európa lesz az első, amelyet a közeljövőben befejeznek.

A szárazföldtől körülbelül négy kilométerre található

300 mesterséges sziget, amelyen a Föld különböző részeit jelenítik meg.

Hirdetés

Legtöbbjük egészen a munkálatok 2003-as megkezdése óta üresen áll, ez pedig elsősorban a pénzügyi válságok miatt alakult így, amelyek a fejlesztőket nagymértékben hátráltatták. Mostanra azonban a HoE megvalósítása elérhető távolságba került.

A szigetcsoporton 15 luxushotel, nyaralóház, valamint milliárdosok palotáinak kivitelezése folyik. A hat szigeten a látogatók olyan helyekre utazhatnak el képletesen, mint Svédország, Németország, Svájc, Velence vagy a Francia Riviéra. Hogy teljes legyen az élmény, a látogatók az izzasztó arab hőségből kilépve a kellemesebb európai időjárást is megtapasztalhatják ezeken a szigeteken.

Svédország szigetén például a hideg úgy fogja arcon csapni a turistákat, akár egy hógolyó.

A sziget több, összességében 21,8 millió dollár értékű palotát – köztük egy fordított viking hajó alakút – rejt. Ezek között van olyan is, ahol hóval teli szobákba léphetünk be. Amennyiben igény van rá, ugyanazokkal a napenergiával működő gépekkel biztosítják az alpesi hangulatot, mint amelyek a tetőtéri medencéket fűtik.

Az illúziókat valamilyen szinten rombolja, hogy a hotel méretű, hatemeletes házakat – amelyekhez a lift mellett privát tengerpart is tartozik – Skandináviához egyáltalán nem passzoló buja dzsungel veszi körül. Az exkluzív bútorzatot a csúcskategóriás autógyártó, a Bentley biztosítja plüss-székekkel, emellett

limuzinhosszúságú asztalokkal és olyan, kör alakú ágyakkal, amelyekhez óceánra nyíló kilátás társul.

És akkor a hatalmas, márványból készült kádakról még nem is beszéltünk. Feljebb kupolás társalgó található, amely egy átlagos bárnál nagyobb, és több mint 300 vendéget tud fogadni.

Ettől nem messze – a valóságos földrajzot meghazudtolva – besétálhatnak a látogatók Németországba. A német szigeten 32 futurisztikus strand és lagúnákra néző lakás található, amelyeket a Bauhaus inspirált. 2020. december végén már csak egyetlenegy volt közülük, amely még nem kelt el. Ezt 7,89 millió dollárért hirdették.

A központi Európa-szigeten megtalálható Portofino üdülőhely is, amely tele van színes, itáliai típusú homlokzatokkal. Az érkezőket olaszul beszélő alkalmazottak fogadják,

az órákat pedig az olaszországi időre állítják be. A turisták euróval is tudnak majd fizetni.

„Ha ide jössz, elfelejted, hogy Dubajban, és nem Európában vagy” – mondja Josef Kleindienst osztrák üzletember, a szigetek fejlesztéséért felelős ingatlancsoport elnöke.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/07/dubaj-szigetek-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Repülőgéppel ütközött egy kamion Németországban

Repülőgéppel ütközött egy kamion Németországban

Kisrepülőgép ütközött egy kamionnal az A62-es sztrádán Németországban – olvasható a BalesetInfo oldalán. Fotó: Freiwillige Feuerwehr …