2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európa-szerte robbant a bezártság okozta feszültség

Hirdetés

Európa-szerte robbant a bezártság okozta feszültség

A német kormányzat koronavírus-politikája elleni tiltakozásul özönlötték el Stuttgart utcáit a tüntetők az ünnepen. Becslések szerint több mint tízezren tiltakoztak, döntő többségük maszk és persze az előírt távolságtartás nélkül. A hatóságok mégsem avatkoztak közbe, csak akkor, amikor a demonstrálók az ellentüntetőkkel kerültek összetűzésbe, ekkor három rendőr is megsérült.

NOT ON THE NEWS: MASSIVE PROTEST IN GERMANY
Germany is saying NO to these fascists who have taken over the governments.
PLEASE SHARE IN YOUR COUNTRY pic.twitter.com/IIM3Qrnf2A

— Anti Lockdown Alliance(GLOBAL) (@Demo2020cracy) April 3, 2021

Több újságírót is megtámadtak, akik a helyszínről tudósítottak; az egyik támadót elfogták. A külügyminiszter szerint a riporterekkel szembeni inzultusoknak semmi köze a gyülekezés szabadságához, sokkal inkább a sajtószabadság elleni támadásról van szó. Heiko Maas hangsúlyozta, hogy az elkövetőket meg kell büntetni. A tárcavezető azt is kritizálta, hogy a rendőrség nem akadályozta meg az úgymond tömeges szabálysértést. Sven Metis, a stuttgarti rendőrség szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy a baden-württembergi járványügyi előírások nem korlátozzák a gyülekezés szabadságát. Clemens Maiert polgármester viszont arra figyelmeztette a résztvevőket, hogy mindenki pénzbüntetésre számíthat. 

Hirdetés

A megmozdulást a Querdenken nevű vírustagadó csoport szervezte. A német politikusokat a gonosz erők képviselőinek, „koronáciknak” állították be, akik értelmetlenül kényszerítik a társadalomra a korlátozásokat. 

Als wir einen Teilnehmer fotografieren, dreht er sein Plakat um mit den Worten: “Das ist von deiner Chefin”. Es zeigt Angela Merkel.#Stuttgart#S0304 <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/05/korlatozasok-elleni-nemet-belga-holland-svajc-dan-angol-ir-szerb-tuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …