2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európa is besegít Tajvan tengeralattjáró-építési programjába

Hirdetés

Európa is besegít Tajvan tengeralattjáró-építési programjába

Európai országok is segítséget nyújtanak Tajvannak a tengeralattjáró-építési programjához – közölte a szigetország védelmi minisztériuma pénteken, beismerve, hogy nem csak az Egyesült Államoktól kapnak ilyen támogatást.

Tajvan, amelyet Kína saját területének tekint, évek óta dolgozik azon, hogy korszerűsítse tengeralattjáró-flottáját, amely részben még a második világháború idejéből származik. A tajvani tengeralattjárók nem veszik fel a versenyt a kínai haditengerészet flottájával, amelyben atomfegyverrel felszerelt tengeralattjárók is vannak.

A washingtoni kormány 2018-ban zöld jelzést adott amerikai nagyvállalatoknak a tajvani tengeralattjáró-építési programban való részvételre a szigetország biztonságának erősítésének szándékával, de nem hozták nyilvánosságra, hogy mely cégekről van szó.

Péntek esti közleményében a tajvani védelmi minisztérium cáfolta a The National Interest című konzervatív amerikai külpolitikai magazin cikkét, amelyben egy 2019-es tajvani jelentésre hivatkozva azt írták, hogy Észak-Korea tárgyalásokat folytat Tajvannal az utóbbi tengeralattjáró-haderejének fejlesztésében való közreműködésről.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/03/tajvan-tenegeralattjaro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open …