2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európa belerokkanhat egy újabb migrációs válságba

Hirdetés

Európa belerokkanhat egy újabb migrációs válságba

Túlél-e Európa egy újabb migrációs válságot? – tette fel a kérdést Douglas Murray konzervatív brit publicista az Unherd portálon pénteken megjelent cikkében.

A szerző ismert Magyarországon, két könyve, az Európa furcsa halála és A tömegek tébolya is megjelent magyarul. Tavaly a Danube Institute vendégkutatójaként tartózkodott Budapesten, illetve a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégelőadója is volt. Két éve részt vett az MCC nagyszabású nemzetközi migrációs konferenciáján. Tavaly az Index is interjút készített a vele.

Douglas Murray szerint még korai megjósolni, milyen hosszú távú következményei lesznek az afganisztáni összeomlásnak, de valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is sikerként értékelnék. Egy következménnyel szinte biztosan számolhat Európa, mégpedig azzal, hogy a következő hónapokban és években a Nyugat újabb migrációs kihívással kerül szembe, amit nem tud megakadályozni.

A publicista emlékeztetett, 2015-ben nagyon sokan állították azt magukról, hogy szíriaiak, Európába jutva azonban már igen kevés ország hatóságai voltak képesek ezt leellenőrizni. Igaz, már az is elég volt ahhoz, hogy a közvéleménynek menekültválságról, nem pedig bevándorlási válságról beszéljenek.

Hirdetés

Douglas Murray

Douglas Murray

Fotó: Trenka Attila / Index

A Nyugatra a publicista szerint rátelepszik a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/27/europa-belerokkanhat-egy-ujabb-migracios-valsagba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …