2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / EU-s pénzzel kell támogatni a lengyel határkerítés megépítését Manfred Weber szerint

Hirdetés

EU-s pénzzel kell támogatni a lengyel határkerítés megépítését Manfred Weber szerint

Európai uniós forrásokkal kell támogatni a Belarusz felől érkező illegális migráció feltartóztatását szolgáló lengyelországi határkerítés megépítését Manfred Weber szerint – adta hírül az MTI.

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak a belarusz rezsim által az EU felé generált migrációs hullámról azt mondta: támogatja, hogy a közösség külső határának lengyel–belarusz szakaszán tervezett kerítésére az EU pénzt adjon.

Szerinte Recep Tayyip Erdoğan török államfő „zsarolási kísérleteit” csak akkor lehetett megállítani a görög–török EU-s külső határon, ha a határkerítés lényegében megakadályozta az illetéktelen átkelést. Hozzátette: most ugyanez vonatkozik a keleti határra is.

Hirdetés

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Lengyelország kerítést épít a Belarusszal közös határszakaszra, mivel szerintük a minszki kormány szervezetten küldi a bevándorlókat az unió határára. A lengyel kormány ennek fényében aBelarusszal közös határáraegykét és fél méter magas kerítés megépítéséről döntött.

A kialakult helyzetre az Európai Unió

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/07/manfred-weber-lengyelorszag-hatarkerites-bevandorlas-eu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …