2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Etióp duzzasztógát: nincs egyezség sem Egyiptommal, sem Szudánnal

Hirdetés

Etióp duzzasztógát: nincs egyezség sem Egyiptommal, sem Szudánnal

Nem történt előrelépés az Etiópia, Egyiptom és Szudán közötti tárgyalásokon a Kék-Nílus etiópiai szakaszán épülő gátról – közölte Egyiptom, azzal vádolva Etiópiát, hogy akadályozza a vita rendezését. A gát építése miatt a három ország között évek óta tart a vita. Ahmed Háfiz egyiptomi külügyi szóvivő közölte, hogy a tárgyalásokon nem történt előrelépés, az egyeztetések folytatásáról sem állapodtak meg.

Szudán bevonná a tárgyalásokba a Kongói Demokratikus Köztársaságot is, amely az Afrikai Unió soros elnöki posztját tölti be. Etiópia visszautasította a javaslatokat, ami az egyiptomi külügyi szóvivő szerint „a tárgyalásokra irányuló politikai akarat hiányát és a halogatásra való hajlamot tükrözi” – írta a távirati iroda.

„Továbbra is sürgetjük a feleket, folytassák az erőfeszítéseket, és tegyenek gyakorlati lépéseket a megegyezés érdekében” – jelentette ki Stpéhane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában vasárnap és hétfőn zajló egyeztetéseket köetően. Hozzátette, hogy a világszervezet támogatja a további egyeztetéseket.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/07/etiopia_egyiptom_szudan-_duzzasztogat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …