2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-koreai hackerek próbálták megszerezni a Pfizer vakcina leírását

Hirdetés

Észak-koreai hackerek próbálták megszerezni a Pfizer vakcina leírását

Észak-koreai hackerek próbálták megszerezni a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcina technológiáját – közölték újságírókkal dél-koreai törvényhozók a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülését követően a dél-koreai hírszerzésre (NIS) hivatkozva. A képviselők nem árulták el, mikor történt a kibertámadás, sem azt, sikerrel jártak-e a hackerek.

A pandémia kezdete óta világszerte nőtt az egészségügyi szervezetek és a gyógyszergyártók ellen elkövetett kibertámadások száma, több hackercsoportot kormányok finanszíroznak, így próbálva megszerezni a legújabb kutatási eredményeket – számolt be az MTI.

GettyImages-1135694060

Fotó: SOPA Images / Getty Images Hungary

A tervek szerint Észak-Koreába az év első felében közel kétmillió vakcina érkezik az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett oltóanyagából az alacsony és közepes jövedelmű országok ellátására létrehozott Covax program keretében.

Hirdetés

Phenjan eddig egyetlenegy megerősített koronavírusos esetet sem jelentett, aminek hitelességét egészségügyi szakértők erősen megkérdőjelezik. Elemzők szerint egy súlyos járványnak katasztrofális hatása volna az egyébként is nyomorgó észak-koreai lakosságra nézve.

Észak-koreai hackerek tavaly

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/16/eszak-koreai-hackerek-akartak-megszerezni-a-pfizer-vakcinajanak-technologiajat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lazítások és járványzónák: így kezelik a pandémiát a szomszédok

Lazítások és járványzónák: így kezelik a pandémiát a szomszédok

Ausztria  Március elsején, hétfőn döntött arról az osztrák kormány, hogy március 27-től kinyithatnak az éttermek …