2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát tesztelt

Hirdetés

Észak-Korea tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát tesztelt

Az új SLBM nagyban hozzá fog járulni az ország védelmi technológiája fejlődéséhez és a haditengerészet víz alatti műveleti képességeihez – ismertette a hírügynökség. Úgy tudni, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nem követte nyomon a tesztelést.

A ballisztikus rakétát ugyanarról a tengeralattjáróról lőtték ki, amelyen 2016 is tesztindítást hajtottak végre egy korábbi típussal. Az új típusú rakétának fejlett repülésirányítási rendszere van, amely lehetővé teszi az oldalmozgást és a siklórepülést is.

Elemzők megjegyezték, hogy a közzétett felvételeken 

Hirdetés

egy vékonyabb és kisebb rakéta látható a korábbról ismert SLBM-típusnál, amit a múlt heti phenjani védelmi kiállításon mutathattak be először.

Egy kisebb rakéta kisebb hatótávolságot jelent, viszont többet lehet belőle tárolni egy tengeralattjárón – tették hozzá. A dél-koreai és a japán hadsereg kedden közölte, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger felé, folytatva a közelmúltban végrehajtott fegyverkísérletek sorozatát. A fegyvert a keleti partvidéken fekvő Szinpo város közéléből lőtték ki. Ez idén már a nyolcadik nagyobb észak-koreai fegyverteszt.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa diplomaták szerint szerdán ül össze, hogy megvitassa a legújabb észak-koreai rakétatesztet. A zárt ülést az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kezdeményezte. A világszervezet határozatai tiltják az kommunista államnak, hogy ballisztikus rakétákat fejlesszen, amelyek akár nukleáris robbanófejek hordozására is képesek lehetnek.

Kisida Fumio japán miniszterelnök a rakétaindítás miatt megszakította a parlamenti választások előtti kampánykörútját – írja az MTI. A kormányfő arra utasította kormányát, hogy kezdje el felülvizsgálni az ország nemzetbiztonsági stratégiáját, alkalmazkodva a fokozódó észak-koreai veszélyhez, számba véve esetlegesen az észak-koreai katonai célpontok elleni megelőző csapásmérés képességének fejlesztését.

Észak-Korea utoljára 2019-ben tesztelt tengeralattjáróról indítható […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/20/eszak-korea-tengeralattjarorol-inditott-ballisztikus-raketat-tesztelt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …