2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Japán irányába

Hirdetés

Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Japán irányába

Szöul szerint a rakétákat az észak-koreai fővárostól, Phenjantól északra fekvő, az ország nyugati tengerparti részén található városból lőtték ki hétfő reggel. Tokió szerint mindkét rakéta a tengerbe csapódott a Koreai-félsziget és a Japán között található különleges gazdasági területen, de sem légi, sem vízi járműben nem keletkezett kár.

A japán és dél-koreai értékelések szerint Phenjan rakétái legfeljebb 50-100 kilométeres magasságig jutottak, és becsapódás előtt 340-400 kilométeres távolságot tettek meg. Észak-Korea lépését gyorsan elítélték szomszédos riválisai, Japán pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) azonnali és rendkívüli összehívását kezdeményezte.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető politikailag igen befolyásos nővére már vasárnap további válaszlépésekkel fenyegetőzött Szöul és Washington közös katonai gyakorlata miatt – közölték phenjani hivatalos források.
A Csendes-óceán hadszíntérként való használata csak az amerikai erők (tevékenységtől) függ – hangsúlyozta Kim Jo Dzsong a KCNA hivatalos észak-koreai állami hírügynökség által vasárnap este kiadott közleményében. A nyilatkozatot azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Phenjan interkontinentális rakétát lőtt ki szombaton.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230220-ket-rovidhatotavolsagu-ballisztikus-raketat-lott-ki-eszak-korea-japan-fele.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …