2020. szeptember 30., szerdaMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea: erősödik a diktáror húga

Észak-Korea: erősödik a diktáror húga

Dél-koreai hírszerzői értesülések szerint Kim Dzsongun, az észak-koreai vezető átad valamennyi hatalmat a húgának, Kim Jodzsongnak.

A CNN cikke szerint Dél-Korea hivatalos hírszerzési ügynöksége (NIS) úgy értesült, hogy Észak-Korea jogrendjét máris úgy alakították át, hogy bizonyos funkciókat a diktátor húga visel a jövőben.

Mint az írás fogalmaz,

az autoriter vezető részleges felhatalmazást adott az “általános államügyek” felügyeletére Kim Dzsongun munkaterhelésének enyhítése érdekében.”

Ezzel megerősödött az a korábban is ismertté vált tény, hogy a fiatalabb Kim most az ország de facto második embere.

Kim rezsimje számos nehéz kihívással nézett szembe a nyáron. Ilyen volt a koronavírus, de ilyen volt a gazdaság nehéz helyzete is és a több nagy folyó megáradása után keletkező áradások is.

A dél-koreai NIS hangsúlyozta, hogy Kim Dzsongun azon döntése, hogy bizonyos felelősségeket átruház, nincs kapcsolatban sem a vezető egészségi állapotával, sem az utódlási kérdésekkel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/21/eszak-korea_erosodik_a_diktaror_huga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Közel harminc embert vettek őrizetbe az al-Kaida és az Iszlám Állam támogatásáért

Őrizetbe vettek 29 embert kedden Franciaországban egy terrorfinanszírozási rendszer miatt folyó nyomozás keretében. A feltételezések …