2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea ballisztikus rakétát lőtt ki

Hirdetés

Észak-Korea ballisztikus rakétát lőtt ki

Ismét rakétákat lőtt ki Észak-Korea a dél-koreai hadsereg pénteki bejelentése szerint, a japán parti őrség pedig arról tájékoztatott, hogy vélhetően ballisztikus rakétáról van szó, amely a tengerbe zuhant.

Az észak-koreai hadsereg idén már harmadik alkalommal hajt végre rakétatesztet,

Hirdetés

a január 5-én és 11-én fellőtt rakétákról pedig Phenjan azt állította, hogy hiperszonikus rakétákkal végeztek kísérletet. A legutóbbi kilövések miatt az Egyesült Államok a héten büntetőintézkedéseket vetett ki hat észak-koreai és egy orosz tisztségviselőre, valamint egy orosz cégre, akiket és amelyet felelősnek tart az észak-koreai fegyverprogramokat segítő áruszállításokért Oroszországból és Kínából.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a helyi sajtónak elmondta, hogy rendkívül destabilizálók a legújabb rakétakilövések, és hangsúlyozta, hogy Washington szorosan együttműködik az ügyben az ENSZ-szel és stratégiai partnereivel, beleértve Japánt és Dél-Koreát.

Az Európai Unió részéről szintén elítélték a teszteket, az EU külügyi szolgálata (EKSz) pedig felszólította Észak-Koreát, hogy tegyen eleget az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai szerinti kötelezettségeinek, és tartózkodjon minden olyan intézkedéstől, amely aláássa a diplomácia és a párbeszéd folytatását célzó törekvéseket.

Mindeközben az észak-koreai külügyi szóvivő a KCNA észak-koreai állami hírügynökséghez eljuttatott pénteki közleményében leszögezte: a hiperszonikus rakétákkal elvégzett kísérletekkel a kommunista állam csupán az önvédelmi jogát gyakorolta, és újabb amerikai szankciók esetén az ország csak „erősebb és elszántabb lesz”. Ugyanakkor azt vetette <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/14/eszak-korea-ballisztikus-raketa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Arra hívta fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter amerikai hivatali partnerét, Antony Blinkent, hogy ne hangoztassa …