2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea 15 éve blokkolja a szétszakított családok videóüzeneteit

Hirdetés

Észak-Korea 15 éve blokkolja a szétszakított családok videóüzeneteit

Az észak-koreai hatóságok nem továbbítják az 1950-53-as koreai háború óta szétszakított családok Dél-Koreában élő tagjainak az észak-koreai rokonaik számára küldött videóüzeneteit: a 2005 óta elkészített több mint 24 ezer üzenetből Észak-Korea mindössze 20-at küldött tovább.

A két Korea egyesítésével foglalkozó dél-koreai minisztérium tájékoztatott róla, hogy az eddig továbbított húsz videóüzenet is annak az eredménye volt 2008-ban, hogy előtte a két ország vöröskeresztje tárgyalt egymással.

A szöuli vezetés több módszert is kiötlött már arra, hogy a szétszakított családok tarthassák a kapcsolatot, voltak személyes találkozók egy észak-koreai tengerparti üdülőhelyen, és próbálkoznak élő videókapcsolatok megteremtésével is, de a rossz államközi kapcsolatok miatt eddig kevés sikerrel.

Hirdetés

A dél-koreai kormány elindított egy olyan programot is 2014-ben, amelyben gyűjtik a koreaiak DNS-mintáit, hogy azonosítani tudják a szétszakított családok tagjait a határ két oldalán. Eddig több mint 25 ezer ember lépett be ebbe a programba.

A szétszakított családok ügye az egyik legégetőbb humanitárius probléma a két ország között, hiszen a még élők már legalább a nyolcvanas éveikben járnak. 

(via MTI) 

Kapcsolódó
<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/21/eszak-korea-15-eve-blokkol-szetszakitott-csaladok-videouzenetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Metró elé lőktek egy nőt Brüsszelben

Metró elé löktek egy nőt egy brüsszeli metróállomáson. A rendőrség szerint szándékos gyilkossági kísérlet történhetett, …