2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Erős hőhullám söpör át Európán

Hirdetés

Erős hőhullám söpör át Európán

A hőmérséklet Franciaország egyes részein meghaladhatja a 42 fokot, néhol már pénteken 40 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. A szombati időjárás a júniusi hőhullám csúcspontját jelenti, ami összhangban van a tudósok figyelmeztetéseivel, miszerint az éghajlatváltozás miatt az ilyen jelenségek a szokásosnál korábban jelentkeznek.

A hőmérséklet vasárnaptól némileg mérséklődik, mivel Franciaország egyes részein és Európa más térségeiben zivatarok várhatóak, viszont pénteken már 11 területen megdőltek a júniusi hőmérsékleti rekordok, és szombaton egyes területeken akár 42 fok is lehet a francia állami meteorológiai jelentés szerint.

Pusztító tüzeket okoz a hőség

Spanyolországban az északnyugati Sierra de la Culebra régióban pénteken erdőtüzek közel 9000 hektárnyi területet égettek fel, mintegy 200 embert kényszerítve otthonuk elhagyására. A közép-spanyolországi Puy du Fou vidámparkból pedig több mint 3000 embert evakuáltak a közeli heves tűzvész miatt. A tűzoltók több más régióban, köztük Katalónia erdőségeiben is küzdöttek a tüzekkel, amit az időjárási körülmények nehezítettek.

Hirdetés

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pénteken, az elsivatagosodás és a szárazság elleni küzdelem világnapján méltatta a tűzoltókat, akik „életüket kockáztatják a tüzek frontvonalában”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/18/franciaorszag-hoseg-spanyolorszag-erdotuz-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

A magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz hatóságokkal, amelyek továbbra sem tudnak magyar áldozatokról …