2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Érik a botrány Izraelben: vádalkut köthet a volt miniszterelnök

Hirdetés

Érik a botrány Izraelben: vádalkut köthet a volt miniszterelnök

Az izraeli állami ügyészség vádalkut köthet Benjamin Netanjahu volt miniszterelnökkel, aki korrupciós botrányba keveredett az utóbbi években. Ezzel véget érne az országot 2009 és 2021 közt vezető politikus karrierje, ami viszont komoly belpolitikai változásokat, akár még kormányváltást is hozhatna magával. 

Az akkor már 2009 óta hivatalban lévő miniszterelnök korrupciós pere még 2021. áprilisban kezdődött meg. A kormányfőt az ügyészség egyrészt azzal vádolja, hogy olyan szabályozások bevezetéséért felelős, amelyek nagy értékű megállapodások megkötését tették lehetővé egy üzletember, Saul Elovics számára. Mindezt a kormányfő annak fejében tette, hogy az üzletember tulajdonában lévő portálon, a Wallán őt kedvező színben feltüntető írások jelenjenek meg.

Ezenkívül még egy másik esetben is vádolják azzal, hogy anyagi előnyöket biztosított azért cserébe, hogy jó cikkek jelenjenek meg róla. Egy harmadik, ettől eltérő ügyben pedig azért emeltek vádat, mert több százezer dollár értékű ajándékokat kapott gazdag vállalkozóktól. Netanjahu a miniszterelnöksége idején tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy „boszorkányüldözés” zajlik ellene. Netanjahu pártja a tavalyi választásokon vereséget szenvedett, és a nyáron Naftáli Benet váltotta őt a kormányfői székben. 

Vasárnapi sajtóértesülések szerint jó esély van rá, hogy Netanjahu hamarosan beadja a derekát, és megköti a vádalkut az ügyészekkel. A híresztelések szerint a volt kormányfő két rendbeli, közhivatallal való visszaélést ismerhetne be, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapna, valamint néhány hónapnyi letöltendőt is (ez utóbbit viszont kiválthatná bizonyos órányi közmunkával). Emellett viszont hét évre eltiltanák a közügyektől, ami gyakorlatilag egyet jelentene azzal, hogy a 72 éves politikusnak véget ér a karrierje. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
http://index.hu/kulfold/2022/01/16/benjamin-nethanjahu-izrael-korrupcios-botrany-vadalku/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …